Varför är egentligen inredning viktigt? Kanske har det att göra med att vi spenderar så pass mycket tid i våra hem att det känns viktigt att ha det trivsamt omkring oss. Sannolikt hänger intresset för heminredning ihop med att vi spenderar mycket tid inomhus under stora delar av året. Det vore inte konstigt om det läggs mer energi på inredning i länder med svalare klimat.

Varför är inredning viktigt?

En annan anledning är helt enkelt för att det är så roligt. Det är viktigt för vårt välmående att ha projekt att ägna oss åt. För vissa handlar det om att bygga en vältränad kropp, för andra om att utbilda sig och för andra är huvudfokus att inreda hemmet enligt drömbilden. Det som är så bra är att man heller aldrig blir helt klar.

Inredning – ett sätt att uttrycka vilka vi är

Det som gör heminredning viktigt är alltså att det ökar trivseln där vi befinner oss och att vi behöver ha någonting att ägna oss åt. Men det måste väl finnas mer? Ja, vi har även via inredning en chans att uttrycka vår personliga stil. Inredning ger uttryck för kreativitet och när du sätter din egen prägel på ditt hem stärks din identitet.

Varför är inredning viktigt?

En anledning till att intresset för inredning tycks öka har sannolikt med de sociala mediernas intåg och utbredning att göra. Tidigare var hemmet någonting som i större utsträckning tillhörde den privata sfären och bara delades med särskilt inbjudna. Numera delar vi mer oss mer av våra liv online och fler har insyn i vårt hem. Inredningen blir då en aspekt i bilden vi förmedlar.

Inredning är viktigt för att uttrycka vilka vi är. Det är till exempel vanligt att använda föremål som har gått i arv i sin inredning och intresset för second hand ökar. Sakerna som du väljer att ha i ditt hem speglar helt enkelt vem du är och din unika historia. Så ta till vara på chansen och låt dig inspireras av inredning!